Nieuws en pers

Algemene info & communicatie

Nestinvest in de media

Nieuwsbrieven Nestinvest

Realisaties

Grond onder de voeten

9/12/2021

Nestinvest investeert in de aankoop van een strook ‘verloren’ grond die momenteel toebehoort deels aan de Stad Gent en deels aan vzw Stappen. NestInvest gaat op deze strook grond, die ingebed ligt tussen woonhuizen, een woonproject realiseren met 2 woonentiteiten voor jonge moeders. Zo kunnen extra jongeren zelfstandig en veilig wonen in een betaalbare woning. Het geeft hen waardigheid en vertrouwen, ze maken deel uit van een buurt en het bijhorende gemeenschapsleven. Dit biedt hen mogelijkheid om zich te focussen op een opleiding, werk zoeken en werk maken van de uitbouw van hun leven. Er is ademruimte voor  mentaal welbevinden, voor rust in het hoofd. We doen dit project in samenwerking met Labland VZW.

Koffiehuis knapt zelf leegstaand appartement op: “Het woonprobleem in Gent is groot”

9/12/2021

Koffiehuis Trafiek in de Brugse Poort gaat haar twee bovenste verdiepingen opknappen tot een duplex appartement. Daarin zullen kwetsbare jongeren aan een ‘eerlijke en sociale prijs’ een tijd lang kunnen wonen. “Het is voor wie op dat moment nood heeft aan een nieuw verblijf. Vaak komen zij terecht in een veel te dure, kleine studio.” 

“Het woonprobleem in Gent is groot. Daarom zullen we twee verdiepingen van ons buurthuis ombouwen tot een eenslaapkamerappartement voor een kwetsbare jongere”, zegt Laura Baets van vzw Trafiek. Voor de verhuur daarvan kiest de organisatie voor een samenwerking met Nestinvest daardoor leggen ze de focus op jongeren. De vzw kreeg 50.000 euro subsidie van de Stad Gent om het project te verwezenlijken.

Groot Begijnhof

9/12/2021

Het Groot Begijnhof in Sint Amandsberg werkte een plan uit om in de oude infirmerie van het Begijnhof 2 studio’s te realiseren waar jongeren uit de jeugdzorg betaalbaar en kwalitatief kunnen wonen. Ze doen dat met de steun van Stad Gent die via een projectoproep €50.000 ter beschikking stelt. NestInvest verhuurt deze 2 studio’s aan jongeren uit de jeugdzorg. Deze worden uiteraard begeleid door een begeleidingscentrum.

Informatie

Nest Impact Invest BV
Lange Violettestraat 247
9000 Gent
BE0780547320

Nest Woonrecht VZW
Lange Violettestraat 247
9000 Gent
BE0780547221

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte?